FMI logo

 

 

 

FACULTY OF MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE

Suspendare proces de studii

Submitted by decan on Tue, 10/03/2020 - 20:52

Stimați colegi, dragi studenți,

Conform Ordinului 377 al Comisiei pentru Situatii Exceptionale,

Se prelungește suspendarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar, pe toată durata stării de urgență (17 martie-15 mai 2020).  Se va organiza procesul educațional în instituțiile de învământ de toate nivelurile la distanță prin utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale în perioada în care este restricționată desfășurarea procesului educațional în incinta instituțiilot de învățământ. 

Atenție!

Submitted by decan on Sat, 21/03/2020 - 17:57

 

Rectoratul Universității de Stat din Moldova, se adresează tuturor studenților cu recomandarea de a diminua la maxim posibil deplasarea în cadrul comunităților și pe teritoriul țării.

BLOCKCHAIN și CRIPTOVALUTE

Submitted by decan on Tue, 04/02/2020 - 09:12

În perioada 03-07 februarie 2020, 𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗞𝗮𝘇𝗮𝗸𝗼𝘃𝗮 și 𝗔𝗿𝘀𝗲𝗻 𝗚𝗿𝗶𝗴𝗼𝗿𝗶𝗮𝗻, PLEKHANOV RUSSIAN UNIVERSITY OF ECONOMICS, vor ține un curs de lecții pe tema:

"Tehnologia blockchain: istorie, bune practici, perspective"

La prima lecție din ciclul săptămânal auditorul a cuprins un public divers: studenți, masteranzi, doctoranzi și profesori, în majoritatea lor de la Facultatea de Matematică și Informatică. Prezentarea a fost vie, ținută într-un „duet” animat, cu informație interesantă pentru cei prezenți.

UTEACH

Submitted by decan on Tue, 04/02/2020 - 09:07

Proiectul ”Tekwill” lansează cea de-a doua ediție a programului „Uteach”. Parte componentă a proiectului „Tekwill Ambassador Program”, inițiativa oferă oportunități de dezvoltare și resursele necesare pentru toți cei interesați să atingă performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC.

CONCURSUL DE PROGRAMARE eUSM

Submitted by decan on Fri, 31/01/2020 - 23:26

UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA
FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ
DEPARTAMENTUL DE INFORMATICĂ

te invită să începi cariera ta de succes în domeniul TEHNOLOGIILOR INFORMAȚIONALE prin participarea la

CONCURSUL DE PROGRAMARE eUSM

Dacă ești elev în clasa a XII-a și ești pasionat de informatică, înscrie-te aici la Concursul de Programare, clasează-te printre primii 20 și obține un loc bugetat USM la unul din programele de studii:

MEETING ROOM ALLIED TESTING

Submitted by decan on Thu, 30/01/2020 - 22:03

Astăzi 30.01.2020 Facultatea de Matematică și Informatică a găzduit evenimentul de deschidere a Sălii de Conferințe Allied Testing, la care a participat Eugen Galamaga, Directorul QAS, Veaceslav Nastasenco, Maxim Sandu, reprezentanții companiei Allied Testing, Prorectorul pentru activitate științifică USM, cadre didactice și studenți USM. 

Sperăm că ambianța modernă îi va direcționa pe beneficiari spre creativitate și mari succese!