FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

Training în Securitatea Informației pentru cadrele didactice ale Departamentului de Informatică a USM

Postat de Decan la Lun, 18/03/2019 - 12:07
1f

În zilele de 15 și 16 martie 2019, 11 cadre didactice de la Departamentul de Informatică a USM au beneficiat de un training în domeniul Securității Informației, ghidat de profesionistul în domeniu - Dl Valeriu Cernei, CISA, CMC, BSD Management. Pe parcursul celor 2 zile au fost abordate subiecte cu privire la securitatea aplicațiilor Web, securitatea rețelelor, riscuri și controale, plăți on-line,  standarde și reglementări naționale și internaționale de securitate, tehnologii cloud, roluri și responsabilități în cadrul sistemului de management al securității informației etc.

Activitățile realizate au permis atingerea scopului principal al trainingului - interacțiunea cu sectorul real de activitate a viitorilor formabili în domeniul Securității Informației.

Trainingul a fost organizat în cadrul Proiectului Erasmus+ LMPI - 

PROGRAME DE LICENŢĂ ŞI DE MASTERAT PROFESIONAL PENTRU DEZVOLTARE, ADMINISTRARE, MANAGEMENT, ȘI PROTECŢIA SISTEMELOR DE CALCULATOARE ÎN COMPANII.

Securitatea Informației este unul dintre traseele de formare din cadrul Programului de Studii Informatică Aplicată, care poate fi urmat atât la Ciclul I Licență, cât și la Ciclul II Master, la Facultatea de Matematică și Informatică, și conține cursuri ca: Mijloace Tehnice de Protecție a Informației, Criptografie și Securitatea Informației, Protocoale Criptografice, Securitatea Sistemelor Informatice, Criptanaliza Algoritmilor Criptografici, Securitatea Bazelor de Date, Administrarea și Securitatea Rețelelor de Calculatoare, Securtatea Aplicațiilor Web, Managementul și Auditul Securității Informației, Securitatea Tranzacțiilor Electronice, Securitatea Întreprinderii.

foto6.37 MB