FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

HealthTech Hackathon 2021

Postat de Decan la Vin, 18/06/2021 - 09:40

Dragi sudenti ai FMI, 

Startup Moldova vă invită la HealthTech Hackathon 2021 - evenimentul care va reuni membri pasionați de IT și ai medicinei pentru a elabora noi soluții în domeniul HealthTech! Hackathonul va avea loc între 25 și 27 iunie, un weekend productiv unde vei stabili bazele unui startup, vei face o echipă cu persoane noi, vei fi ghidat de către experți cu renume! 

 

HealthTech este verticala cu cea mai rapidă dezvoltare din domeniul sănătății, iată de ce suntem siguri că deja aveți o idee inovatoare de care ar putea beneficia medicina. Dacă încă nu o ai tu, cu siguranță deja o are un potențial membru al echipei tale, pe care îl vei cunoaște la eveniment.  

 

În ce va consta evenimentul? 

Timp de 3 zile, participanții își vor demonstra cunoștințele și implicarea în domeniul HealthTech, vor răspunde la „cum poate tehnologia ajuta medicina” prin sesiuni practice și vor veni cu idei proprii de digitalizare a medicinei în Republica Moldova. Vom sublinia în special și necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și efectul COVID-19 asupra bolilor cardiace. Vezi programul evenimentului aici: http://healthtechmoldova.digital/ 

 

De ce să participi? 

Demult nu mai suntem în etapa când forța fizică a doctorilor și savanților poate face față tuturor cerințelor si provocarilor medicinei moderne. Nu suntem încă nici la etapa în care tehnologia ne poate oferi expertiză, dar și experiența doctorilor. Suntem la treapta de trecere, în care lucrăm să îmbinăm digitalizarea cu medicina cunoscută pentru a veni în ajutor maselor printr-o abordare individuală. Vei interacționa cu zeci de jucători ai ecosistemului care fac asta zi de zi! 

 

La sfârșitul evenimentului, trei echipe vor beneficia de oportunitatea de 3 luni de accelerare, la finele căruia una din echipe va intra în posesia grantului in valoare de $5,000. 

 

Cum participi? 

Fie că deja știi de ce este nevoie pentru a digitaliza medicina sau abia vrei să afli, te invităm să completezi acest formular. Alături de zeci de entuziaști ai domeniului vei descoperi noi modalități și viziuni asupra HealthTech în Moldova. Te poți înregistra atât singur, cât și cu o echipă formată. 

 

Pentru a participa, completează acest formular: https://bit.ly/3c57pde până pe 20 iunie!  

 

HealthTech Hackathon este organizat de către Startup Moldova în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cu susținerea USAID și Suedia în cadrul proiectului Tekwill, partener: Fresh Blood

 

Pentru oricare detalii, întrebări va puteti adresa Mariei Nemciuc: menmciuc@ict.md.