FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

CURSURI SQL și JAVA

Postat de Decan la Joi, 11/03/2021 - 18:27

Pe 22 martie 2021, în cadrul proiectului „Tekwill” va fi lansată inițiativa „Oracle for Universities”, care are ca scop sporirea nivelului de cunoștințe și abilități tehnice în domeniul tehnologiilor Java și SQL, prin oferirea de burse pentru corpului didactic și studenților anilor II-III de studii la specialități IT. Instruirile în cadrul programului vor fi oferite de către specialiști din sectorul privat, materialul fiind predat în baza conținuturilor licențiate oferite de către Oracle University. 

Inițiativa „Oracle for Universities” oferă profesorilor universitari să obțină cunoștințe și competențe solicitate actualmente de sectorul IT, încât procesul de instruire să devină unul calitativ, relevant și să sporească ponderea tinerilor specialiști care au o pregătire solidă în domeniul IT. Totodată studenții vor putea dobîndi o certificare internațională de pe băncile universitare, astfel facilitând angajarea și obținerea unui loc de muncă într-o companie în IT.

Bursele Oracle pentru profesori cuprind:

  1. Curs de SQL Fundamentals ce cuprinde manuale digitale, exerciții practice, instruiri în grup, voucher pentru certificarea OCA (Oracle Certified Associate).

Start pe 22 martie, cu durata de 48 ore astronomice, frecvența de 3 ori pe săptămână în zile de luni, miercuri și vineri, între orele 18:30 - 20:30.

  1. Curs de Java Fundamentals ce cuprinde manuale digitale, exerciții practice, instruiri în grup, voucher pentru certificarea OCA.

Start pe 22 martie, cu durata de 72 ore astronomice, frecvența de 3 ori pe săptămână în zile de luni, miercuri și vineri, între orele 18:30 - 20:30.

Bursele Oracle pentru studenți cuprind:

  1. Eveniment de lansare ce va oferi prezentări a cursurilor și a metodologiei de studiu, 23 martie, ora 17:00, online, în cadrul căruia studenților va fi prezentată modalitatea de pregătire și susținere a certificării internaționale.

  2. Cursurile de Java și SQL ce cuprind cărți digitale, prelegeri publice, sesiuni de ghidare si mentorat, voucher pentru certificarea OCA.

Start pe 25 martie, cu durata de 10 săptămâni sau 20 ore astronomice, cu frecvența de o dată pe săptămână, joi, între orele 18:30 - 20:30.

 

Doritorii de a participa la aceste cursuri, sunt rugati sa completeze formularul 

https://forms.gle/VfJ5nx4AnXRxy5QMA

 

Data limita de înscriere - 16.03.2021.