FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

Academicianul Florin Gheorghe FILIP în vizită la Facultatea de Matematică și Informatică

Postat de decan la Vin, 17/11/2017 - 22:47
foto

Pe data de 9 noiembrie 2017 Facultatea de Matematică și Informatică a fost onorată a avea în calitatea de oaspeți pe:

Academicianul Florin Gheorghe FILIP, Academia Română  http://www.academiaromana.ro/sectii/sectia14_informatica/sti_FFilip.htm

Valentina Emilia și Marius BĂLAȘ, dr. ing., profesori universitari la: Universitatea „Aurel VLAICU” din Arad și Universitatea AGORA https://www.drbalas.ro/

Domnul Academician Florin Gheorghe FILIP este Preşedintele Secţiei de Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei a Academiei Române, concomitent Director al Bibliotecii Academiei Române, anterior Vicepreședinte al Academiei Române.

Domnul Academician Florin Gheorghe FILIP și profesorul Marius GURAN sunt cunoscuți în lume prin faptul, că încă la începutul anilor 80′ au izbutit realizarea unor modele matematice pentru dispecerizarea și conducerea operativă a proceselor de producție continue. Academicianul Florin Gheorghe FILIP a dezvoltat și implementat Sisteme Suport pentru Decizii (SSD) la combinate industriale din diverse ramuri (familia de SSD DISPECER).

Înalții oaspeți au întreprins o vizită de familiarizare cu Universitatea de Stat din Moldova. Oaspeții au făcut cunoștință cu unele realizări ale Facultăților: Matematică și Informatică, Fizică și Inginerie.

vizita.pdf10.99 MB