FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

EXPERIENTA MOBILITATE ERASMUS +

Postat de decan la Joi, 14/06/2018 - 19:09
foto

Odată Erasmus - întotdeauna Erasmus

Programul Erasmus+ a fost fantastic. Am avut șansa să gust din studiile peste hotare anume în Bulgaria, Varna University of Management. Chiar și acum țin minte toate emoțiile pe care le-am trăit acolo.

Un bilet de călătorie nu doar într-o altă țară, dar într-o lume complet diferită, acolo unde am avut șansa să leg prietenenii cu alți studenți din Europa: Armenia, UK, Franța, Spania, dar și Egipt, Mexic, China, Kazahstan, Rusia și chiar Brazilia, unele dintre ele vor rămâne prietenii pe viață. Când am ajuns, am găsit programul plin de provocări atât din punct de vedere academic, cât și personal, dar fiind scufundată într-o nouă cultură și într-o țară străină, am învățat cum să fiu adult. A fi pentru câteva luni într-un mediu internațional a fost cea mai bună oportunitate de a-mi stabili contacte interculturale, de a avea o viziune valoroasă asupra unei culturi diferite și de a crește ca personaliate.

Succesul programului meu Erasmus+ nu poate fi redus la cifrele realizărilor academice. Acesta este mai degrabă măsurat prin entuziasmul pe care l-a generat și prin modul în care generațiile de tineri se împrietenesc.

Mi-au plăcut, de asemenea, cursurile predate de profesorii de la VUM dar și de profesorii oaspeți veniți de la Cardiff Metropolitan University, UK. Ei sunt foarte prietenoși și primitori, nefăcând diferența dintre studenții Erasmus+ și cei regulari, din contra bucuroși că au studenți din diferite țări la orele lor. Disciplinele erau foarte diferite, dar interesante și învățam în clasă, în timpul orelor, iar pe acasă aveam de făcut doar proiecte de grup, de exemplu la Entrepreneurship and Project Management sau Marketing Communications, câte unul pe semestru pentru aproape fiecare disciplină, pentră că notele de la celelate discipline deja se calculau în baza examenelor, precum cel de la IT. Studiile la VUM mi-au oferit șansa unică de a-mi dezvolta abilitățile de antreprenoriat și gândirea inovatoare, abilitatea de a analiza situațiile reale de afaceri și de a oferi soluții alternative.

Coordonatorii de la oficiul Erasmus+ mereu organizau activități interesante precum: Introduction Day sau Maternița.

Punctul culminant însă a fost Internship-ul  pe care l-am făcut din Februarie până în Mai, câteva zile pe săptămână,  după ore.

Programul Erasmus + mi-a permis să realizez că fiecare zi este o nouă oportunitate de a întâlni oameni noi, de a învăța o cultură diferită, de a-mi îmbunătăți limba engleză și de a mă bucura de atmosfera internațională.

De asemenea, învățând în  Bulgaria am avut ocazia să călătoresc și să vizitez țări și orașe uimitoare împreună cu alți prieteni.

Și, în sfârșit, dacă cineva vă oferă o oportunitate uimitoare, dar nu sunteți sigur că o puteți face, spuneți da - apoi învățați cum să o faceți mai târziu!

DELEU ALINA

foto.pdf3.59 MB