FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

Deschidere Endava Tower

Postat de decan la Sâm, 14/12/2019 - 20:58
foto

Pe data de 12 decembrie 2019 Galina Rusu, decanul Facultății de Matematică și Informatică, și Valentina Nicorici, decanul Facultății de Fizică și Inginerie, Universitatea de Stat din Moldova, au participat la evenimentul de deschidere a noului sediu al companiei Endava.

Endava este o companie privată de tehnologii informaționale, înființată în 2000, cu sediul la Londra, Marea Britanie. Prin intermediul soluțiilor de Evoluție digitală, de transformare și automatizare Agile, Endava oferă clienților săi servicii de dezvoltare software pentru finanțe, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie și retail care acoperă întregul ciclu de viață al software-ului, de la ideație la producție. Endava are peste 5900 de angajați, printre care 900 în oficiul din Chișinău.

Endava este prima companie din Republica Moldova listată în 2018 de bursa de valori New York Stock Exchange.

Noul sediu are 1100 stații de lucru bine dotate, sală de muzică, sală de sport, sală pentru yoga etc.

Festivitatea de deschidere a fost prezidată de John Cotterell, directorul executiv Endava, Marea Britanie, și Radu Lazăr, Manager regional Endava, Republica Moldova. Cu prezentări a istoriilor de success au participat absolvenții Facultății de Matematică și Informatică, actual angajații companiei Endava, Vitalie Patlatîi (Chișinău), Adrian Bugaian (Londra).

În discursul său Radu Lazăr a menționat colaborarea cu instituțiile de învățământ din țară și necesitatea unui partenriat durabil în formarea specialiștilor în domeniul tehnologiilor informaționale.

În cadrul Universității de Stat din Moldova compania Endava are deschis un laborator specializat performant în care, în parteneriat cu colaboratorii companiei, se organizează cursuri moderne pentru studenți.

Endava508.41 KB