FMI logo

 

 

 

FACULTY OF MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE

MITRE 2019

Submitted by decan on Thu, 27/06/2019 - 18:39
foto

Matematicieni din Republica Moldova și de departe de peste hotarele ei   s-au întrunit în perioada 23-26 iunie 2019 la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova pentru a participa la Conferinţa Internaţională „Mathematics & IT: Research and Education (MITRE-2019). http://cecmi.usm.md/MITRE/ 

Conferința MITRE-2019 a avut în calitate de coorganizatori  Institutul de Matematică și Informatică "Vladimir Andrunachievici" și Societatea de Matematică din Republica Moldova.

Forul și-a propus convocarea specialiştilor în matematică şi informatică pentru prezentarea noilor realizări ştiinţifice în aceste domenii, pentru analize şi aprecieri ale gradului de integrare a cercetării în învăţământul superior, de implicare a tinerelor talente în cercetare.

Conferinţa MITRE în 2019 este la cea de-a 7-a ediţie și a fost declarată Conferință satelit a celui de-al 9-lea Congres al Matematicienilor Români.

În cadrul Ceremoniei de Deschidere a fost adus un omagiu profesorului Boris Șcerbacov, care a contribuit esențial la dezvoltarea Facultății de Matematică și Informatică și la învățământul matematic din Republica Moldova.

În sesiunea plenară participanții au audiat raportul Profesorului invitat Mario Lefebvre, Polytechnique Montreal, Canada, apoi lucrările conferinței s-au desfășurat în 5 secții:

  1. Algebră, geometrie şi topologie
  2. Analiză matematică, ecuaţii diferenţiale şi sisteme dinamice
  3. Matematică aplicată
  4. Informatică şi TI
  5. Didactica matematicii şi informaticii,

unde au fost prezentate peste 90 de rapoarte a 130 de autori din Armenia, Bulgaria, Canada, România, Rusia, Ucraina, SUA și Republica Moldova.

MITRE2.42 MB