FMI logo

 

 

 

FACULTY OF MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE

Admiterea 2022

Submitted by viorel on Tue, 12/07/2022 - 11:21
Facultatea de Matematică și Informatică

Dragi candidați, Vă anunțăm că sesiunea de bază a concursului de admitere se va desfășura în perioada 25 iulie – 8 august după cum urmează:

  • Depunerea dosarului de concurs – 25 iulie – 2 august 2022 (aula 223, bloc 4);
  • Anunțarea rezultatelor intermediare – 3 august 2022;
  • Depunerea actelor în original – 4 august – 6 august 2022;
  • Anunțarea rezultatelor finale – 8 august 2022.

Sesiunea suplimentară se va desfășura în perioada 9 august – 20 august 2022 după cum urmează:

  • Depunerea dosarului de concurs – 9 august – 15 august 2022;
  • Anunțarea rezultatelor intermediare – 16 august 2022;
  • Depunerea actelor în original – 17 august – 19 august 2022;
  • Anunțarea rezultatelor finale – 20 august 2022.

Fă alegerea corectă!

Alege Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova!

Dacă ești tentat de tehnologiile informaționale sau de matematică, cauți o activitate interesantă și mereu atractivă, dorești să-ți faci studiile într-un mediu academic și universitar de elită, atunci Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova este alegerea corectă!

În cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova sunt implementate constant tehnologii informaționale de top, datorită cărora absolvenții noștri ajung să activeze în companii de prestigiu internațional precum: Google, Microsoft, Adobe, Facebook etc.

Pentru ați transforma visul în realitate, poți aplica la una din programele:

Licență:

INFORMATICĂ

Specializări:

  • Tehnologii Informaționale și Paradigme de Programare
  • Elaborare și gestionare a sistemelor informatice

INFORMATICĂ APLICATĂ

Specializări:

  • Design Informațional și Grafic
  • Securitatea Informației

DESIGNUL JOCURILOR

INFORMATICĂ (Științe ale educației)

MATEMATICĂ

MATEMATICI APLICATE

MATEMATICĂ (Științe ale educației)

Master:

STRUCTURI MATEMATICE ȘI METODE DE SOLUȚIONARE A PROBLEMELOR APLICATIVE (120 CREDITE)

INFORMATICĂ APLICATĂ (120 CREDITE)

Specializări:

  • Tehnologii ale produselor software
  • Baze de date și cunoștințe
  • Tehnologii de rețea și securitate a informației

În baza acestor specializări (trasee pure de studii) masteranzii au posibilitate să-și alcătuiască specializări individuale (trasee mixte de studii) din cele 243 de specializări individuale posibile.

Universitatea dispune de centre de inovații în domeniul calculului performant: Centrul Wolfram Moldova, creat în 2016; Centrul Informațional Digital de Realitate Virtuală și Augmentată, inițiativă lansată în 2019 și implementată începând cu anul de studii 2020-2021; Centrul MEDIACOR creat în 2021.

În cadrul Centrului Wolfram Moldova funcționează un laborator dotat cu softuri licențiate și sunt predate cursuri pentru licență, master și doctorat, precum: programarea funcțională, paradigme de programare, sisteme orientate pe cercetare, etc.

Activitatea Centrului de Realitate Virtuală și Augmentată presupune, în prima etapă, crearea unei săli de studii, dotată cu 15 stații grafice performante, cu 2 proiectoare și ecrane de înaltă rezoluție, cu imprimantă 3D,  căști Oculus Rift și Oculus Quest, căști Samsung Gear VR, seturi Vive Pro și Vive Pro Eye, dar și alte dispozitive de realitate virtuală și augmentată.

Planul de învățământ pentru traseul Securitatea Informației, propus la Ciclul I Licență și continuat la Ciclul II Master, în cadrul programului de studii „Informatică Aplicată” a fost elaborat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice, Centrul de Telecomunicații Speciale, 3 universități din țară și alți 25 de parteneri din Italia, Franța, Germania, Spania, Grecia, Bulgaria, Kazahstan și Vietnam.

Facultatea de Matematică și Informatică este în pas cu tendințele din domeniul Realității Virtuale și Augmentate și cel de Inteligență Artificială, de aceea a lansat în cadrul programului de master „Informatică Aplicată” o specializare, care include cursuri de programare pe platforme dedicate, de creare a jocurilor în realitățile virtuală și augmentată, de modelare și imprimare 3D etc., iar începând cu anul de studii 2022-2021 la Facultatea de Matematică și Informatică este lansat programul de licență Designul Jocurilor.

Studenții de la specialitatea „Informatică” licență au oportunitatea de a obține diploma dublă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, iar cei de la specialitatea „Informatică Aplicată” master - diploma dublă a Universității West Attica,  Atena, Grecia.

Nu mai sta mult pe gânduri și fă alegerea corectă! Aplică la un program de licență, master sau doctorat la Facultatea de Matematică și Informatică și învață cele mai solicitate și remunerate profesii. Viitorul tău e în mâinile tale!