FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

Oportunități de angajare în companii din spațiul germanofon

Postat de viorel la Vin, 19/05/2017 - 12:47

Dorind să susțină demersurile diferitelor instituții de învățământ superior pentru stabilirea și întărirea legăturilor dintre mediul academic și cel economic, Lectoratul Fundației Robert Bosch și Lectoratul Austria din Republica Moldova organizează alături de Ambasada Republicii Federale Germania și de Advantage Austria (Camera Economică Austriacă) în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Republica Moldova o întîlnire între studenți și reprezentații mediului de afaceri din țările germanofone, care va avea loc:

Chișinău, 22 mai 2017, ora 11:00, Academia de Studii Economice din Moldova în blocul F, la etajul 2, str. Bănulescu-Bodoni 61.

Întâlnirea oferă studenților posibilitatea de a se informa asupra asteptărilor companiilor față de viitorii angajați dar și asupra ofertelor concrete de muncă. Deasemenea, cunoscând dificultățiile pe care mulți studenți le întâmpină în găsirea unor oferte de stagiu potrivite, sperăm ca întâlnirea să concretizeze și prin cât mai multe oferte pentru stagiile de practică prevăzute de majoritatea curiculelor pentru ultimul semestru de studiu.

Pentru instituțiile de învățământ superior întâlnirea reprezintă o ocazie de a stabili legături cu agenții economici în vederea unui parteneriat privind locurile de stagiu, adaptarea ofertelor de studiu și curiculelor cerințelor pieții muncii dar și a unui schimb de experiență constant în cadrul activității didactice curente.

Pe această cale dorim să invităm conducerea, facultățiile și diferitele departamente dar mai ales studenții Universității de Stat din Moldova la acest eveniment. Sperăm ca aceasta să fie începutul unei colaborări de lungă durată a instituției pe care o conduceți atât cu firmele din țările germanofonoe cât și cu organizațiile pe care le reprezentăm.

 

Cu stimă,

Katharina Kleynmanns, Lector al Fundației Robert Bosch

Horea Balomiri, Lector Austria al Agenției Austriece de Cooperare în Educație și Cercetare (OeAD)