FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

Erasmus-Changing lives, opening minds

Postat de Decan la Joi, 11/10/2018 - 22:30
-

Erasmus-Changing lives, opening minds.

Salutare drag coleg student, și, sper eu, viitor ”Erasmus”!

Mă numesc Maria Gorban, îmi fac studiile în anul III la specialitatea Matematică, în cadrul FMI a USM și vreau să-ți vorbesc despre cea mai specială experiență din viața mea- experiența de student Erasmus+!
Dacă te-ai gândit măcar o dată cum ar fi să înveți într-o altă universitate, cu ale reguli, alți profesori și colegi, să descoperi un alt oraș, oameni noi care îți vor deveni prieteni apropiați, atunci acest articol este îndreptat spre tine. Exact cu un an în urmă, eu mi-am pus aceeași întrebare, iar dorința de a învăța în România, de a cunoaște un sistem educațional diferit și de a schimba atmosfera , m-au provocat să devin student Erasmus+ la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău- un oraș liniștit și plin de magie, care a fost o gazdă de milioane pentru studenți din toate colțurile lumii. Astfel a început călătoria mea de vis, cu mii de emoții, așteptări, speranțe, momente, zile, luni pline de farmec și culoare.

Pentru mine, Erasmus este mai mult decât o mobilitate de studiu, este experiența care m-a făcut să-mi testez puterile, să înțeleg că nu există scop pe care nu pot să-l ating atâta timp cât muncesc mult și cred în reușită. Astfel, pe parcursul acestei perioade am pătruns într-un mediu multicultural, petrecând mult timp alături de studenții Erasmus din Franța, Spania, Turcia și Liban, în cadrul activităților organizate de o echipă extraordinară de voluntari ESN (călătorii, Party, movie nights, evenimente tematice). În același timp, am avut posibilitatea  să descoper locuri fermecător de frumoase în România ca: Piatra Neamț, Suceava, Bacău, Iași, Constanța, Vama Veche, dar și să călătoresc în Germania și Italia.
Din punct de vedere al studiilor, sunt foarte mulțumită deoarece am avut ocazia să fac cursuri foarte interesante ce țin de domeniul meu de formare, fiind ghidată de profesori foarte buni, care m-au imresionat prin profesionalism, dăruire și atitudine mereu deschisă, iar procesul de învățământ a decurs într-o atmosferă foarte plăcută datorită noilor colegi care m-au ajutat să devin parte a colectivului.

Prin urmare, experiența Erasmus mi-a oferit posibilitatea să-mi lărgesc orizonturile, să-mi fortific încrederea în sine, să-mi fac prieteni pentru o viață, sau poate și ceva mai mult ;)
pentru că „Erasmus-Changing lives, opening minds!”.

1.pdf9.63 MB