FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

Audit intern și mentorat în cadrul Proiectului Erasmus+ LMPI

Postat de decan la Sâm, 18/05/2019 - 22:20
foto

În perioada 15-16 mai 2019, Facultatea de Matematică și Informatică a găzduit evenimentul de audit intern și mentorat în cadrul Proiectului Erasmus+ LMPI  http://usm.md/?page_id=16781 “Licence, Master professionnels pour le développement, l’administration, la gestion, la protection des systèmes et réseaux informatiques dans les entreprises en Moldavie, au Kazakhstan, au Vietnam», la care a participat dr. Raimondo Sepe, șeful Departamentului de Tehnologii Informaționale, Universitatea Uninettuno, Italia, coordonator UE; Maryna Manchenko, reprezentanta Centrului de Studii și Inițiative Europene (CESIE), Italia; dr. Galina Rusu, decanul facultății, coordonator instituțional; dr. Vsevolod Arnaut, dr. Olga Cerbu, dr. Ludmila Novac, Natalia Pleșca, renovatori de curs; Nicoleta Movradin, Igor Ceapa, studenți care urmează traseul Securitatea Informației.

Echipa proiectului a prezentat situația privind formarea suportului pentru învățământul la distanță FOAD în domeniul Securității Informației și nivelul de pregătire a echipei pentru activitățile Grupului de Pilotaj Interregional (GPI 4), care va avea loc în luna iunie la Atena (Grecia).

Pentru învățământul la distanță a fost creat spațiul virtual LMPI având drept suport fizic unul din serverele Polului de Excelență în Securitatea Informației, iar în calitate de suport logic – platforma Moodle. Toate cursurile elaborate în cadrul proiectului Erasmus+ LMPI sunt plasate în spațiul virtual LMPI cu acces liber.

Proiectul LMPI  are ca scop  crearea/modernizarea unui program de licență și a unui program de master profesional pentru dezvoltarea, administrarea, managementul, protecția sistemelor informatice și a rețelelor în mediul de afaceri din Republica Moldova, Kazahstan și Vietnam.

În Republica Moldova proiectul este implementat în 4 universități: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, și are în calitate de parteneri: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice; Centrul de Telecomunicții Speciale. Activitățile preconizate sunt realizate cu participarea a 9 parteneri europeni, printer care: UNINETTUNO(Italia), GIP FIPAG (Franța), CESIE (Italia), University of West Attica (Grecia).

La FMI Securitatea Informației este traseu de specializare în cadrul Programului de Licență Informatica Aplicată și în cadrul programului de master Tehnologia Produselor Software. În anul curent de studii au ales să se specializeze în Securitatea Informației 21 de studenți din anul III și 31 de studenți din anul II Licență. Anul I Licență urmează să-și aleagă traseul de specializare la sfârșitul anului de studii. La Ciclul Master vor studia cursurile: Managementul și Auditul Securității Informației, Securitatea Informației Întreprinderii, Securitatea Tranzacțiilor electronice – 25 de studenți. Cursurile menționate sunt pregătite pentru predare, inclusiv on-line, de către renovatorii de curs: Arnaut Vsevolod, Brăgaru Tudor, Capcelea Titu, Cerbu Olga, Novac Ludmila, Pașa Tatiana, Pleșca Natalia.

Conform unei convenții, semnate cu partenerul referent, studenții Universității de Stat din Moldova, de la Ciclului II Master, traseul de specializare Securitatea Informației, vor avea posibilitatea de a obține diploma dublă a Universității West Attic  a, Grecia.

foto438.49 KB