FMI logo

 

 

 

FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

ZIUA INTERNATIONALA A STUDENTULUI

Postat de decan la Dum, 15/11/2020 - 22:15
ZNS

Dragi studenți,

Astăzi marcăm împreună Ziua Internațională a Studentului.

17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internațională a Studenților în anul 1941 de către Consiliul Internațional al Studenților, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfășurate la Praga, când ocupanții naziști au suprimat o demonstrație a studenților de la Universitatea Carolină. În urma suprimării demonstrațiilor de către naziști câțiva studenți și-au pierdut viața, iar alți peste o mie au fost trimiși în lagăre de concentrare.

Istoria este dovada clară a faptului că vocea studenților este importanță pentru societate și că vii­torul aparţine tineretului studios. De aceea, dragi studenți construiți acest viitor conform aspirațiilor. Dedicați anii tinereții studiului, cunoaşterii, descoperirii. Fiți energici, creativi, ingenioşi, plini de entuziasm, optimişti şi încrezuţi în propriile forţe. Aveți curaj să încercați lucruri noi și să implementați idei noi. Experimentați și participați la diverse activități, care să vă valorifice la maxim potențialul.

Cu considerație,

Galina Rusu, Decan FMI

 

**************

Cu prilejul Zilei Internaționale a Studentului, Consiliul Studențesc a realizat un material, care demonstrează cât de frumoși și talentați sunt studenții Facultății de Matematică și Informatică.  

Vă invităm să-l urmăriți aici https://youtu.be/Pj_Mvh9OOLo

**************

Iar Patricia Baluțel, Peședintele Consilului Studențesc, a realizat un interviu cu unele cadre didactice, în care aceștia relatează exuberanta experiență a anilor de studenție și care poate fi urmărit în fișierul atașat.

INTERVIU178.65 KB